Jak dietą zwalczyć oponkę?

Brzuch to zdecydowanie najtrudniejsza do wymodelowania część ciała. Wiele nawet bardzo szczupłych kobiet ma wokół pasa nieestetyczną oponkę, której trudno im się pozbyć, mimo wzmożonego treningu. Nie ma w tym nic dziwnego, gdyż badania już dawno wykazały, że płaski brzuch zdecydowanie bardziej wypracowuje się w kuchni niż na siłowni. Dietetycy polecają nawet pewne produkty, który zapewniają sukces, także w wypracowaniu płaskiego brzucha i pozbycia się boczków. Do jednych z ważniejszych produktów są jajka. Przez lata niedoceniane, wykazują doskonałe właściwości wspierające spadek wagi. W odchudzaniu pomagają także niemal wszystkie zielone warzywa. Włączenie do diety kapustowatych zapewnia nam odpowiednią porcję błonnika, bez zwiększania udziału kalorii i węglowodanów w diecie. Zielone warzywa są także źródłem spalającego tłuszcz wapnia. Z tej samej przyczyny dobrze sięgać po twarogi. Ułatwia redukcję tkanki tłuszczowej oraz przyspiesza metabolizm. Białko to także mięso, zwłaszcza chude, oraz ryby. Te dodatkowo zawierają zdrowe, niezbędne do życia tłuszcze.

Previous post Dieta bez słodyczy – czy to możliwe?
Next post Czym jest redukcja tkanki tłuszczowej ?